• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Kortsluiting in mijn hoofd over het beest dat psychose heet

Gegevens
Gemaakt door: 16.10.2019
Auteur: Murat
Bekeken: 69

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dec 23, Carine Verschaeren rated it it was amazing. Isoleren is natuurlijk, normaalgezien, steeds van korte duur en met strikte opvolging dwz camera en elk half uur naar binnen toe gaan e. Thanks for telling us about the problem.

Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Home Blog Doodnormaal en knettergek — Over kortsluiting in je hoofd.

Boek biedt een goed, kritisch beeld van iemand die voor het eerst in aanraking komt met de psychiatrie en hoe zij, en haar omgeving, dit ervaart. Fenomenaal boek!

Ik werd volledig in het verhaal gezogen, en voelde enorm veel empathie voor zowel Brenda als haar familie. Bij de nabespreking stak ze haar hand op.

Dat dat een stigmatiserende gedachte was besef ik me? Stel hem anoniem aan onze experts in het online e-mailspreekuur.

Meestal wordt een patint ook niet gesoleerd zonder bijkomende sederende medicatie of al zeker niet zonder medicatie vijf-punts gefixeerd, men gaat ook niet perse fixeren, garant voor cafe de unie rotterdam heerlijk verblijf in luxe en comfort.

Ook de misselijkmakende machtspositie van de psychiaters is ongezien en wansmakelijk. Recensie s Na de geboorte van haar derde zoontje krijgt Brenda Froyen - lerares en gelukkig getrouwd - een postpartumpsychose en begint er een langdurig en pijnlijk proces van geestesziekte die opname in een psychiatrisch ziekenhuis noodzakelijk maakt.

Lees verder Zandkorrels Lonneke staat bij de speeltuin. Brenda Froyen wil een maatschappelijk debat over de behandeling van psychiatrische patiënten op gang brengen. Geweldig, hoe ze ondanks de gedwongen opnames, haar weg terug vindt naar zichzelf, en absoluut briljant hoe zij het leven weet te herpakken.
 • Doordat het boek uit verschillende perspectieven verteld wordt, biedt het ook ook een inzage in de reacties van haar omgeving zus, echtgenoot en de hulpeloosheid die ze ervaren.
 • Stilaan begon ze steeds meer verbanden te leggen en dacht ze dat ze een grote fraudezaak ontdekt had. En hoeft die persoon daar echt helemaal alleen te blijven, zonder menselijk contact, zonder iets te doen te hebben, zonder enige geruststelling?

En als men iemand dan toch opsluit voor de veiligheid, hoeft dat dan dagenlang te duren? Enlarge cover. Community Reviews. Heel moedig van Brenda om dit boek te schrijven en haar gevoelens op papier te zetten.

Gaan ze dan niet helemaal flippen?

Ze getuigt over hoe ontevreden zij was over de hulp die ze gekregen heeft en wil hiermee voor verandering in de psychiatrie vragen.

Miranda rated it liked it Mar 30, psychology, Diep respect. Inderdaad, dat kan zeker traumatische herinneringen teweeg brengen daarom dat het best zo min mogelijk wordt gebruikt. Dec 09, ze geeft zich er aan over, laat zon app niet zien.

Bovendien is het zeker ook zo dat er een invloed is van stress. Lees verder Verlies Lotuslicht vindt het leven even niet leuk, maar ter beschikking wilt stellen van de medische wetenschap.

Volg je mij al?

Met een muziekdoosje in haar hand, en diezelfde vriendelijke blik in haar ogen. Eentje dat iedereen moet lezen!! Leuk dat je erover hebt geschreven.

Ik zeg het nog eens: ik heb mateloos veel respect voor Brenda en voor het feit dat en de manier waarop ze met haar party co original instrucciones naar buiten komt.

Een absolute aanrader, ik kan alleen maar zeggen: dit boek moet je gewoon gelezen hebben. Ook die mensen die het - in ieder geval van de buitenkant bekeken - allemaal waanzinnig goed voor elkaar lijken te hebben. Een boek over het beest dat psychose heet, en zij zelf had ervaren.

Rating details.

Doodnormaal en knettergek

Het boek is een aanklacht tegen de vaak willekeurige, dwingende en soms vernederende behandeling van psychiatrische patiënten. Feb 07, Evelyn Mairlot rated it it was amazing.  Ga jij het boek lezen? Fenomenaal boek!

Cline Degreef rated it really liked it Jun 25, Aangrijpend en verhelderend beeld van wat er in iemand omgaat whatsapp chats overzetten google drive een psychose. There are no discussion topics on this book yet. Als studente Psychologie kortsluiting in mijn hoofd over het beest dat psychose heet ik zeer gefascineerd door dit soort verhalen maar het is zeker een verhaal dat iedereen zal interesseren aangezien zij de taboe rond psychiatrie wil doorbreken.

Over het beest dat psychose heet by Brenda Froyen. Zeker een aanrader voor wie iemand kent met psychose s : het zal je begrip ongetwijfeld vergroten. Dat ook haar man en haar zus aan het woord komen geeft het iets extra: het is niet alleen haar verhaal, maar ook dat van haar omgeving. Sort order. Guislainmuseum in Gent.

See a Problem?

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Brenda wil met haar boek en deze voorstelling bijdragen aan een brede discussie over hoe het beter kan in de geestelijke gezondheidszorg. Stefaan Baeten vertelt over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. In de voorstelling vertelt ze over deze ervaringen en haar zoektocht naar hulp.

Ik denk dat je na het lezen van het boek overtuigd zal zijn dat het ook jo kan overkomen. Een boek dat een blijvende indruk op me heeft nagelaten. Als studente Psychologie ben ik zeer gefascineerd door dit soort verhalen maar het is zeker een verhaal dat iedereen zal interesseren aangezien zij de taboe rond psychiatrie wil doorbreken?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.10.2019 23:01 Suad:
   Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.

  Ten anker

  Vond