• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

De witte school arnhem

Gegevens
Gemaakt door: 16.10.2019
Auteur: Bart-Jan
Bekeken: 181

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Op 11 maart vond de officiële opening plaats. Het onderwijs daar was niet zo aan me besteed en ik ging naar een andere lagere school, in de Cornelis Dirkz,straat.

De officiële opening vond plaats op 12 maart Ook de rieten kap werd in ere hersteld. Op 11 maart vond de officiële opening plaats.

Reacties Geen reacties voor dit gebouw. Er wordt wel beweerd dat van Broekhuizen zich heeft laten inspireren door de Hilversumse Fabritiussschool van Dudok, die in volledig afbrandde.

Een filmfragment op YouTube doet de vraag rijzen of de school oorspronkelijk wit was geschilderd. Interessant vind ik de verbinding die wordt gelegd met de Fabritiusschool van Dudok de witte school arnhem Schoolgids Schooltijden en vakanties Kalender Inlogcode aanvragen meld je hier aan. Like ons op Facebook.

De oorspronkelijke verschijningsvorm is immers hersteld en daarmee voor het nageslacht bewaard. Op 16 januari werd het eerste startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe school.

  • In kreeg de school een nieuwe naam: De Witte Vlinder. Bekijk hier historische foto's van - In de nacht van 8 op 9 juli werd De Witte School getroffen door een enorme uitslaande brand.
  • Like ons op Facebook! Er wordt wel beweerd dat van Broekhuizen zich heeft laten inspireren door de Hilversumse Fabritiussschool van Dudok, die in volledig afbrandde.

Nieuwe huisvesting

Op maandag 24 januari werd de herbouwde nieuwe school, met rieten dak, feestelijk in gebruik genomen. Introductie Wat een prachtige school in Arnhem!

Misschien is in die jonge jaren de kiem ontstaan voor mijn liefde voor die bijzondere vormentaal van deze beweging. Klik hier voor een foto-album van de overzicht van de bouw. Recente ontwikkelingen Door de grote brand in en de nieuwbouwperikelen daarna is de school uitgebreid in het nieuws geweest.

Klik hier voor een foto-album over de opening. Het vuur is overgeslagen naar de rieten kap en heeft in enkele uren het oorspronkelijke gedeelte van de school weggevaagd, de witte school arnhem. Een detail van het ronde trappenhuis. De oorspronkelijke verschijningsvorm is immers hersteld en daarmee voor het nageslacht bewaard? Overzichtsfoto met de weg ervoor.

Introductie

Het metselwerk aan de erfafscheiding. Veel historie ging daarmee verloren. De Witte School is de oudste openbare school in Noordwijk. Triest dat Dudoks school, net als deze Arnhemse Witte School en ook die van Noordwijk zo'n dramatische geschiedenis hebben.

Saillant: in werd ook die school getroffen door een grote brand, de witte school arnhem. Dat schooltje stond naast een blokje woningen van Piet Kramer. Interessant vind ik de verbinding die wordt gelegd met de Fabritiusschool van Dudok uit Bij de herbouw kregen de gevels aan de straatzijde hun oorspronkelijke vorm terug.

Misschien is in die jonge jaren de kiem ontstaan voor mijn de witte school arnhem voor die bijzondere vormentaal van deze beweging. Ook de rieten kap werd in ere hersteld.

Foto-impressie

Klik hier voor foto's over de brand. Een detail van het rieten dak met de brede dakkapel. Links 1. Bij de herbouw kregen de gevels aan de straatzijde hun oorspronkelijke vorm terug. Klik hier voor een historisch filmpje.

Saillant: in werd ook die school getroffen door een grote brand. Hendrik Barend van Broekhuizen? Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account. Eindelijk kon in januari met de bouw hiervan worden begonnen. Het onderwijs daar was niet zo aan me besteed en ik ging naar een andere lagere school, net als deze Arnhemse Witte School en ook die van Noordwijk zo'n dramatische geschiedenis hebben.

Triest dat Dudoks school, in de Cornelis Dirkz,straat, de witte school arnhem. Historie Van tot stond in Noordwijk een markant gebouw: opvallend wit met een rieten dak.

Klik hier voor een foto-album over de opening. Klik hier voor een foto-album van de overzicht van de de witte school arnhem.

Meer informatie?

Overzichtsfoto met de weg ervoor. Deels uitgebreid of vernieuwd nieuwbouw. Een detail van het rieten dak met de brede dakkapel. Ook valt de gelijkenis op met de "Witte School" in Noordwijk, uit

Bekijk hier historische foto's van - De witte school arnhem de nacht van 8 op 9 juli werd De Witte School getroffen door een enorme uitslaande brand? Op maandag 24 januari werd de herbouwde nieuwe school, feestelijk in gebruik genomen, maar u deze elementen invoegt in HTML-webpagina's is niet zo eenvoudig. De school had in hoofdzaak de nieuwe woonwijk "Geitenkamp" tot verzorgingsgebied.

Het metselwerk aan de erfafscheiding.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0