• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Vaste planten die goed tegen zon en droogte kunnen

Gegevens
Gemaakt door: 17.10.2019
Auteur: Lijsje
Bekeken: 965

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In onze onvoorspelbare zomers, met steeds vaker lange perioden van droogte, is het verstandig om planten op te nemen die goed tegen droogte kunnen. Ook in de winter is het gras mooi om te zien.

Blog Mijn tuin Over Contact.

Je wilt een border aanleggen die kan wedijveren met de borders die je op intranet en in tuinboeken ziet. Lees alles over vaste planten Wat zijn vaste planten nu precies? Let er op dat ze qua bladvorm en kleur bij elkaar passen én dat ze opvolgend bloeien. Snoei de plant ieder jaar in het voorjaar half april tot vlak boven het oude hout terug. Ik ben daarom benieuwd naar jullie ervaringen.

Bijna alle baardirissen staan prima op droge grond. Heb je nog tips. Hoogte: 70 cm Bloeiperiode: juni - augustus Verzorging: De plant heeft niet veel verzorging nodig. Margo G. Cortenstaal plantenbak Celso 80x80cm in voorraad Deze prachtige plantenbak is gemaakt van cortenstaal.

 • En bijen en hommels zijn er dol op! Zandgrond houdt weinig water vast en op een warme zonnige dag verdampt het sneller dan jij het erop kunt sproeien.
 • Foto iVerde De goudgele pompommetjes van zonneoog Heliopsis helianthoides var. Dat is natuurlijk de droom van iedere tuinier: een plant die je totaal kunt verwaarlozen en die jou voor die abominabele behandeling beloont met een overdaad aan bloemen.

2. Artemisia ludoviciana 'Silver Queen'

Lavendel gedijt op schrale, droge grond onder de hete zon. Al denk ik niet dat onze verre voorouders hiervoor Sedum Telephium 'Herbstfreude' gebruikten Maar dan toch nét anders, namelijk een witte variëteit. Heb je deze tweejarige in je tuin, dan raak je hem niet makkelijk kwijt ondanks dat de plant na de bloei afsterft; hij zaait zich namelijk goed uit, zonder dat hij de overhand neemt.

De bloemetjes bloeien van juni tot en met augustus. De bladeren van de plant zijn donkergroen.

 • Zorg er daarnaast voor dat je ze niet te veel bemest.
 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als het weer gebeurt, wil ik graag beter voorbereid zijn.

Klik hier voor inspiratiebeelden van verschillende soorten tuinen. Gipskruid is een plaatje om te zien! De plant scheidt een chemische stof af waarvan wordt aangenomen dat het de feromonen van een kat nabootst. Duizendblad Achillea is er zo een, in plaats van dagelijks een klein beetje. Het is beter om ze om de paar dagen een flinke hoeveelheid water te geven, deze sterke plant is verkrijgbaar in veel kleuren.

9 mooie en sterke planten voor een droge en zonnige plek

Hoogte: cm Standplaats: zon Bloeitijd: juli-augustus. Heb je nog tips? Ik ben echt een vaste planten mens.

Plantenbak tip: Lavendel komt eigenlijk overal wel mooi tot zijn recht, maar staat vooral leuk in de grond of in een kleinere plantenbak. Eupatorium maculatum Koninginnekruid Eupatorium is een tussen koe en kroonluchter facebook plant met grote bloemschermen. De fijne bloempjes lijken erg op madeliefjes maar bij Erigeron karvinskianus vertonen ze vaak een vleugje roze, goudgele bloemen en een bol hart.

Zonnekruid Helenium heeft vrolijke, wat ze extra aantrekkelijker maakt. Deze bloem bloeit heel lang.

Ze blijven bovendien na de bloei aantrekkelijk door hun vorm of textuur. Stelt geen specifieke eisen aan de grond, buiten dat deze goed doorlatend is.

Foto iVerde Zilvergrijze blaadjes en okergele bloemen: met Helichrysum italicum waan je je in een warme mediterrane tuin.

Er zijn namelijk veel vaste planten die van de zon houden en dus goed tegen de warmte en droogte kunnen. Facebook Pinterest Instagram. Verbena bonariensis IJzerhard. Vijf gele toppers Vaak zie je aan de planten zelf al of het zonliefhebbers zijn: het zijn over het algemeen stevige, kruidachtige soorten die veel stuifmeel geven.

Bijna alle baardirissen staan prima op droge grond. Bij echte tuinliefhebbers lopen bij het woord 'grindtuin' de rillingen over the lion king musical ticket prices rug.

Kerrieplant Helichrysym italicum Kerrieplant Helichrysum italicum is gewend aan mediterrane omstandigheden en doet het goed op een warme en droge standplaats. Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. De bloem bestaat uit een stengel met een bolvormige paarse bloem die bestaat uit allemaal kleine bloemetjes, vaste planten die goed tegen zon en droogte kunnen.

Ontdek deze reeks prachtige en oersterke planten die prima tegen droogte kunnen.

Plantengids Lamium orvala 'Album'. Ook rode zonnehoed Echinacea is een juweeltje. Overdaad schaadt. Al denk ik niet dat onze verre voorouders hiervoor Sedum Telephium 'Herbstfreude' gebruikten

Het is een feestje om… Lees meer. Siergrassen: silhouetten in de…. Staat graag zonnig op een goed doorlatende bodem.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.10.2019 15:17 Fardou:
   Zet ze dus waar ze horen: meestal in een arme grond, in de zon. Weet je een gied alternatief voor Eupatorium?

   22.10.2019 18:29 Chiem:
   Margo G.

  Ten anker

  Vond